Waarvoor kan ik subsidie krijgen?

Waarvoor kan ik subsidie krijgen?

De subsidie beoogt het versterken van de leercultuur in het MKB. Dat is natuurlijk prima voor jouw bedrijf! Hoe hoger het kennisniveau van je werknemers des te beter het product dat je maakt!

Er zijn drie mogelijkheden die betrekking hebben op activiteiten die je zelf start:

  • Doorlichting van je bedrijf wat leidt tot een opleidings- of ontwikkelplan gericht op het vaststellen van de scholingsbehoefte;
  • Het laten opstellen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor werknemers;
  • Het ontwikkelen van een systeem waarin werknemers zich verder kunnen ontwikkelen in hun werk, een voorbeeld hiervan is een eigen bedrijfsschool opzetten.

Daarnaast is het mogelijk dat je een subsidie aanvraagt voor het bieden van praktijkleerplaatsen voor een erkende MBO opleiding. Deze subsidie lijkt erg op de subsidieregeling praktijkleren voor BBL trajecten in het MBO, zo is de hoogte van het bedrag per praktijkleerplaats maximaal € 2.700,-. De subsidie is echter bedoeld voor de zgn. derde leerweg. Een voorbeeld hiervan is afstandsonderwijs of leerroutes in particulier onderwijs met een afwijkende opleidingstijd en opleidingsduur.

 

Er is echter ook een groot verschil: voor BBL-ers kan achteraf deze subsidie worden aangevraagd en de startdatum van het traject ligt in het verleden. Bij de SLIM regeling  moet deze subsidie vooraf worden aangevraagd.

Dat is een belangrijk verschil, er zijn maar twee maanden in het jaar dat je deze subsidie kunt aanvragen en een opleidingstraject moet, na goedkeuring, binnen drie maanden starten. De goedkeuring kan 18 weken op zich laten wachten.

Deze regeling is dus alleen interessant voor opleidingstrajecten waarbij men zich flexibel kan starten. 

Wil jij bedrijfsschool starten? Voor eventuele vragen kun je natuurlijk altijd onze website raadplegen of contact met ons opnemen. Daarnaast kun je hier meer informatie vinden over de subsidieregeling.