SLIM Regeling

Kort samengevat:

Je hebt er vast wel eens van gehoord: de SLIM regeling. Ben jij benieuwd wat deze regeling precies inhoudt? Wij leggen het graag uit.

Binnen het midden- en kleinbedrijf (MKB) is het minder gebruikelijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen met een studie. Werkgevers hebben daar vaak minder tijd en geld voor in huis, dan grotere bedrijven. Met de SLIM regeling wil het kabinet dit gaan oplossen. 

Bedrijven kunnen nu ook subsidie aanvragen om een bedrijfsschool op te richten en/of de kennis van hun werknemers up to date te houden, maar ook grotere bedrijven hebben recht op deze subsidie. Hiervoor is in 2020 maar liefst 48 miljoen euro per jaar voor uitgetrokken.

Ieder midden- en kleinbedrijf (MKB) kan dadelijk een subsidieaanvraag indienen. Je bent een MKB bedrijf als je niet meer dan 250 personen in dienst hebt en de jaaromzet minder bedraagt dan 50 miljoen euro (of jaarlijks balanstotaal minder bedraagt dan 43 miljoen euro).

Wil jij meer weten over de subsidieregeling? Neem dan eens een kijkje op deze website

Heb je nog vragen? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

 

Minister Koolmees:

“Wij willen dat iedereen zich blijft ontwikkelen tijdens zijn of haar werkende leven. Dat moet vanzelfsprekend worden. We zien dat kleinere bedrijven moeite hebben om daarmee aan de slag te gaan. Daarom helpen we hen een handje. Want leren en ontwikkelen is heel hard nodig om mensen goed inzetbaar te houden op de arbeidsmarkt. En om ervoor te zorgen dat mensen hun werk leuk blijven vinden.”

Iedere MKB

kan dadelijk tot maximaal €25.000,- subsidie krijgen. In de landbouw, horeca en recreatiesector mogen ook grotere bedrijven meedoen. Wanneer je samenwerkt met meerdere organisaties of bedrijven kun je een aanvraag indienen tot maximaal €500.000.

Dit bedrag kan worden ingezet om een werkomgeving te creëren waarbij het doorleren binnen een bedrijf wordt versterkt maar ook om werknemers een beroepsopleiding op maat te laten doen. Ondernemers kunnen ook subsidie krijgen voor medewerkers die een MBO of een deel van een MBO opleiding willen volgen. De SLIM regeling vergoedt namelijk een deel van de kosten van een derde leerweg traject. 

In deze website leggen we je kort en krachtig uit wat de SLIM regeling inhoudt en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen.